Εταιρική ταυτότητα

Επενδύοντας στο Μέλλον !

Η εταιρεία PLANETFRUITS ΕΠΕ ιδρύθηκε το 2001 από τον Εμμ. Χριστόπουλο έναν έμπειρο και φιλόδοξο επιχειρηματία με βαθιά και ουσιαστική γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αγοράς αυτής, έχοντας σαν γνώμονα πάντα την επιλογή πρώτης ποιότητας προϊόντων, με μακρά παράδοση (από το 1975) στην εμπορία Φρούτων και Λαχανικών.

Η εταιρεία, επενδύοντας στο μέλλον,αποτελεί  Πρότυπο, όσον αφορά τις Σύγχρονες  Κτιριακές Εγκαταστάσεις, τον Εξοπλισμό, την Τεχνογνωσία και το Ανθρώπινο Δυναμικό.

-Βασικά Προϊόντα  Μπανάνες  & Σκόρδα

Η οικονομική εξέλιξη της PLANETFRUITS ΕΠΕ στηρίζεται πάνω σε δύο προϊοντικούς άξονες .

Την Εισαγωγή , Ωρίμανση και Εμπορία Μπανανών (400.000 κιβώτια) και την Εισαγωγή και Εμπορία Σκόρδων (2.000 τόνους) ανά έτος .Τα δύο αυτά προϊόντα, στα οποία και έχει μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία, αποτελούν το 80% του τζίρου της .

-Πρόοδο και Εξέλιξη

Με σταθερά συνεπή βήματα, σκληρή εργασία και μόνιμη παρουσία στην ιδιαίτερη αυτή αγορά, κέρδισε την εμπιστοσύνη των απαιτητικών πελατών της, οι οποίοι είναι και το σημαντικότερο κεφάλαιο της.

-Μηδενικός Δανεισμός

Η εταιρεία με ιδία κεφαλαιακή επάρκεια, εμπορεύεται τις μπανάνες  DoleEcuador και Chiquita Κ. Αμερικής, έχοντας μακροχρόνια αποδοχή και εμπιστοσύνη από τις ίδιες τις Εταιρείες .

-Επένδυση  στην Ποιότητα-Πιστοποίηση

Η εταιρεία μας είναι από τις πλέον Έμπειρες και Αξιόπιστες στον Τομέα  Ωρίμανσης  Μπανανών και είναι Πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο HACCP  ISO 9000 : 2008 και  ISO 22000:2005. Για τα βιολογικά προϊόντα η εταιρεία μας πιστοποιείται από την BIOHELLAS – Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων Α.Ε.

-Καταξίωση

Η σταθερότητα στη σωστή ωρίμανση των μπανανών και η ποιοτική Εμπορική Εικόνα αυτών μας έχουν καταξιώσει μεταξύ των πρώτων Έμπειρων Ωριμαντών Εταιρειών στην Ελληνική Αγορά.

Για την χρονιά που διανύσαμε η ετήσια διάθεση του προϊόντος ανήλθε σε 400.000 κιβώτια, εκ των οποίων μεγάλο μέρος διατέθηκαν με Υπευθυνότητα και Επαγγελματισμό σε μεγάλη αλυσίδα S/M, η οποία χαρακτηρίζεται για τις απαιτήσεις όσον αφορά την Ποιότητα και συνέπεια από τους Συνεργάτες της.

Η διάθεση αυτή κατά το 80% αφορούσε μπανάνες Συμβατικής Καλλιέργειας και το υπόλοιπο 20% Βιολογικής – ΒΙΟ.

-Ρυθμός Ανάπτυξης Τζίρος

Ο ρυθμός Ανάπτυξης είναι της τάξεως του 20% ανά έτος. Αυτό οφείλεται στην αποδοχή της εταιρείας από μεγάλες αλυσίδες με μεγάλους όγκους παραγγελιών, αλλά και την εμπιστοσύνη των χονδρεμπόρων.

-Επένδυση σε Νέα Μονάδα Ωρίμανσης Μπανανών

Η ημερήσια δυνατότητα ωρίμανσης σήμερα είναι στα 2.000+ κιβώτια με 11 σύγχρονους θαλάμους ωρίμανσης. Στα πλαίσια ικανοποίησης των αναγκών της συνεχώς αυξανόμενης πελατείας μας , έχει ήδη δρομολογηθεί επένδυση κεφαλαίου 1.000.000 ευρώ, με επιπλέον 10 υπερσύγχρονους θαλάμους ωρίμανσης και συντήρησης (σύνολο 21 θαλάμους).

Η μονάδα θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και η δυνατότητα ωρίμανσης θα ανέλθει σε 5.000 κιβώτια ημερησίως, δηλαδή σε 800.000 κιβώτια ανά έτος .

-Ιδιόκτητες  Εγκαταστάσεις

Σε στρατηγικό σημείο στο Μοσχάτο, δίπλα στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, στεγάζονται σε ιδιόκτητες  καινούργιες εγκαταστάσεις εμβαδού 1800 m2, τα Νέα Γραφεία, οι Θάλαμοι Ωρίμανσης και οι Αποθήκες Συντήρησης της εταιρείας.

-Σταθερή  Ποιότητα Ωρίμανσης των Μπανανών

Έχοντας επενδύσει σε νέα τεχνολογία όπου ο έλεγχος ωρίμανσης είναι αυτοματοποιημένος μέσω ειδικού λογισμικού εγκεκριμένου από τις παραγωγούς εταιρείες, το αποτέλεσμα είναι ο πλήρης έλεγχος των συνθηκών ανά στάδιο ωρίμανσης των μπανανών και η εγγυημένη σταθερή ανώτερη ποιότητα.

-Βιολογική Μπανάνα

Η ωρίμανση της Βιολογικής Μπανάνας απαιτεί μία σοβαρή εξειδίκευση και Τεχνογνωσία, στοιχεία τα οποία η εταιρεία και οι έμπειροι άνθρωποι της κατέχουν άριστα. Αυτή η ιδιαιτερότητα μας έχει καθιερώσει στο δύσκολο και άκρως ανταγωνιστικό χώρο της εμπορίας των Βιολογικών Μπανανών.

-Εισαγωγή – Εμπορία Άλλων Προϊόντων

Η εταιρεία παράλληλα με τις Μπανάνες, εισάγει και διαθέτει στην Ελληνική αγορά για όλη τη διάρκεια του έτους Σκόρδα χύμα και συσκευασμένα, Μονόσκορδα συσκευασμένα και Πιπερόριζα (Ginger)ενώ εποχιακά εισάγει Αχλάδια, Λεμόνια, Κάστανα.

Χώρες εισαγωγής είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Αργεντινή, η Χιλή, το Εκουαδόρ, το Μεξικό, η Κόστα Ρίκα, η Νότια Αφρική και η Κίνα. Τέλος, εμπορεύεται και πλήθος Εγχώριων Οπωροκηπευτικών προϊόντων.

-Επένδυση σε Οργάνωση και Προσωπικό

H οργάνωση της εταιρείας είναι άριστα δομημένη από τις Εισαγωγές , την Ωρίμανση, τις Εμπορικές Συμφωνίες έως την Πώληση και τη Διανομή.

-Διανομή Προϊόντων

Η διανομή των προϊόντων στους πελάτες γίνεται με ΙΧ φορτηγά και με ΔΧ Μεταφορικά Μέσα, σε καθημερινή βάση, για την έγκαιρη παράδοση των προϊόντων της .

-Στόχος και Φιλοδοξία μας

Η Προμήθεια Ποιοτικών Προϊόντων και η καταξίωση στον επαγγελματικό χώρο μας ως μία  από τις Εξέχουσες  Εταιρείες  Ποιοτικής  Ωρίμανσης  Μπανανών.